پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - April 25 2024
کد خبر: 42663
تاریخ انتشار: 11 خرداد 1397 02:39
اروپا: ساکت نخواهیم نشست

آغاز یک «جنگ تجاری» در جهان

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا گفت: «اعمال افزایش تعرفه آمریکا غیر قابل قبول است. امروز روز بدی برای دنیای تجارت است. ما از منافع اروپا دفاع خواهیم کرد.»
آمریکا وعده افزایش تعرفه بر آهن و فولاد وارداتی از اروپا را عملی می‌کند. ویلبر راس، وزیر بازرگانی ایالات متحده آمریکا جمعه ۳۱ مه / ۱۰ خرداد گفت: «از نیمه شب امشب (پنج‌شنبه، به وقت واشنگتن) افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیم برای اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک اعمال خواهد شد.»

یورو نیوز نوشت: در همین حال کارشناسان در مورد آغاز یک جنگ تجاری در جهان که می‌تواند تهدیدی برای رشد اقتصادی جهان باشد، هشدار داده‌اند ولی ترامپ در واکنش به این هشدارها و برنامه اقدام‌ متقابل شرکای تجاری آمریکا اعلام کرده که در صورت شکل گیری جنگ تجاری کشورش حتما پیروز خواهد شد.

در نخستین واکنش به این خبر، ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا گفت: «اعمال افزایش تعرفه آمریکا غیر قابل قبول است. امروز روز بدی برای دنیای تجارت است. ما از منافع اروپا دفاع خواهیم کرد.»

رئیس کمیسیون اروپا در ادامه تاکید کرد که اروپا در برابر این اقدام، روش «مقابله به مثل» را در پیش خواهد گرفت و در طی ساعات آینده این اقدامات به صورت علنی اعلام خواهد شد.

وزیر بازرگانی آمریکا پیش از واکنش اروپا گفته بود که حتی اگر اروپا تصمیم به مقابله به مثل بگیرد، این اقدامات تاثیر خاصی بر روی اقتصاد آمریکا نخواهد گذاشت.

سیسیلیا مالمستروم، کمیسر اتحادیه اروپا در امور تجاری نیز در واکنش به افزایش تعرفه اظهار داشت که اتحادیه اروپا علیه آمریکا به سازمان تجارت جهانی شکایت می‌کند. مالمستروم افزود واکنش اروپا متناسب با اقدام آمریکا و مطابق با قوانین سازمان تجارت جهانی خواهد بود.

مانفرد وبر رئیس فراکسیون محافظه کاران پارلمان اروپا در حساب توئیتری خود نوشت :«اروپا به دنبال جنگ تجاری نیست اما اگر دونالد ترامپ تصمیم بگیرد که با اروپا هم‌چون یک دشمن رفتار کند، ما چاره‌ای جز دفاع از صنایع، مشاغل و منافع اروپایی نداریم. ما در برابر این تصمیم آمریکا ساکت نخواهیم نشست.»

ژان باتیست لوموان، وزیر مشاور در امور خارجه و اروپای فرانسه با غیرقبول خواندن این اقدام آمریکا گفت که لحظه مواجه شدن با واقعیت برای اروپا به سر رسیده است و اضافه کرد: «بازنده‌های اصلی در واقع مصرف‌کنندگان آمریکایی خواهند بود.»

لوموان با ابراز تعجب از بی‌اطلاعی مسئولین دولت ترامپ مبنی بر اینکه کارخانه‌های تولید خودروی اروپایی در خاک آمریکا هستند و برای آمریکایی‌ها اشتغال ایجاد کرده‌اند، تصریح کرد: «اقدامات اروپا متناسب با اقدام آمریکا خواهد بود تا از افزایش تنش در جنگ تجاری خودداری شود.»

سخنگوی دولت بریتانیا نیز اعلام کرد: «ما از تصمیم آمریکا برای افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیم برای اروپا به بهانه مشکلات امنیت ملی ناخشنودیم. بریتانیا و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا از متحدین نزدیک ایالات متحده آمریکا هستند و باید به طور دائم و کامل از افزایش تعرفه معاف باشند.»  کانادا هنوز به این تصمیم جدید آمریکا واکنشی نشان نداده است، اما دولت مکزیک سا عتی پس از انتشار این خبر اعلام کرد که در برابر اقدامات آمریکا مقابله به مثل خواهد کرد.

واکنش تند کانادا و اروپا به تصمیم تجاری آمریکا
وزیر بازرگانی اتحادیه اروپا، چیچیلیا مالمستروم گفته "روز سیاهی در تاریخ تجارت جهانی رقم خورد" و ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا هم با "کاملا غیرقابل‌قبول" خواندن تصمیم آمریکا گفته اکنون این اتحادیه راهی جز شکایت رسمی علیه آمریکا در سازمان تجارت جهانی ندارد.

 جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا در واکنشی تند به تصمیم دولت آمریکا برای اعمال افزایش تعرفه فولاد و آلومینیم گفته حساب دوستی و شراکت ۱۵۰ ساله مردم کانادا و آمریکا جداست و خلل ناپذیر اما آنچه اکنون دولت ایالات‌متحده انجام می‌دهد کاملا غیرقابل قبول است.

به کزارش بی بی سی، نخست وزیر کانادا ساعتی پس از علنی شدن تصمیم کاخ‌سفید برای اعمال تعرفه‌های جدید علیه کشورهایی که به طور کلاسیک "متحد استراتژیک واشنگتن" محسوب می‌شوند، به این تصمیم واکنش نشان داد و گفت: "اجازه دهید رک بگویم. میان ما و آمریکا ۲ میلیارد دلار مازاد تجاری وجود دارد که با هیچ محاسبه‌ای ما نمی‌توانیم آن را تهدید کانادا برای امنیت ملی آمریکا ارزیابی کنیم."

اشاره ترودو به علت زمینه‌ساز تصمیم ترامپ برای وضع تعرفه‌های جدید علیه واردات فولاد و آلومینیم است که کاخ‌سفید آن را مبتنی بر اختیارات رئیس‌جمهوری در حوزه امنیت ملی تعبیر کرده است.
نخست‌وزیر کانادا گفته: «تصمیم امروز ما برای مقابله با اقدام آمریکا مربوط به مردم این کشور نمی‌شود. دوستی میان ما و مردم آمریکا پابرجا و خلل ناپذیر است و باید باور داشته باشیم که در نهایت عقل سلیم غالب خواهد شد اما فعلا، آنچه که امروز در رفتار دولت آمریکا می‌بینیم با چنین چیزی همخوانی ندارد.»

نخست وزیر کانادا گفت: "واضح است که این تعرفه‌ها کاملا غیرقابل‌قبولند. کانادا در ۱۵۰ سال گذشته متحد همیشگی آمریکا بوده. ما چه در دو جنگ جهانی، چه در جنگ کره و چه پس از یازدهم سپتامبر در کنار آمریکا ایستاده‌ایم. از سواحل نرماندی تا افغانستان. دوستی میان دو کشور هیچ گاه کمرنگ نشده و بلکه عمیق‌تر شده به طوری که دولت کانادا اکنون بیش از گذشته باور دارد که ارزش‌های مشترک ما و اشتراک جغرافی‌مان دست آخر بر حمایت‌گرایی ملی‌گرایانه فائق خواهد آمد."

ترودو در پایان اظهارات خود هم وعده داده که دولت کانادا با تمام قوا از صنایع و کارگران این کشور در برابر تعرفه‌های جدید آمریکا دفاع کند.  دولت کانادا اعلام کرده در اقدامی متقابل برای بیش از ۱۶میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از وارادت محصولات آمریکایی به این کشور تعرفه وضع خواهد کرد.

بنابر گفته دولت کانادا این تعرفه‌ها که قرار است از ابتدای ماه ژوئیه آینده (یک ماه دیگر) وضع شود برابر میزان صادرات فولاد کانادا به آمریکا در سال ۲۰۱۷ (سال گذشته) است که رقمی حدود ۱۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است.  کانادا و اروپا بزرگترین صادرکنندگان فولاد به آمریکا هستند و انتظار می‌رود وضع تعرفه ۲۵ درصدی برای صادرات فولاد و ۱۰ درصدی برای صادرات آلومینیم از این کشور به آمریکا به اقتصاد کانادا لطمه جدی وارد کند.

بنابر گزارش وزارت اقتصاد آمریکا کانادا با بیش از ۴۵۰ میلیون دلار صادرات فولاد به آمریکا در صدر جدول قرار دارد و پس از این کشور اتحادیه اروپا با رقمی مشابه (۴۵۰ میلیون دلار) و کره جنوبی با حدود ۲۷۰ میلیون دارد در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند. مکزیک، برزیل، ژاپن و تایوان هم که همگی از متحدان استراتژیک آمریکا محسوب می‌شوند در رتبه‌های بعدی صادرکنندگان عمده فولاد به آمریکا هستند.

چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان که ترامپ بارها هدف اصلی وضع تعرفه‌های جدید را مقابله با تراز منفی تجاری با آن اعلام کرده، در رتبه هشتم جدول صادرکنندگان اصلی فولاد به آمریکا قرار دارد و پس از این کشور هم روسیه و ترکیه نهم و دهم هستند.

مکزیک؛ اقدام متقابل می‌کنیم
مکزیک دیگر کشور همسایه آمریکا و از شرکای اصلی اقتصادی این کشور در واکنش به اجرایی شدن این تعرفه‌ها اعلام کرده در نظر دارد برای واردات فولاد، گوشت خوک، پنیر، سیب و بلوبری از آمریکا تعرفه های مشابهی در نظر بگیرد.

ویلبر راس، وزیر بازرگانی آمریکا گفته مذاکرات با کانادا و مکزیک برای احیای پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی معروف به نفتا "بیش از آن چیزی که امید می‌رفت به طول کشیده" و برای همین دولت آمریکا تصمیم گرفته تا معافیت این دو کشور همسایه را هم دیگر تمدید نکند.

اتحادیه اروپا؛ روز سیاهی در تاریخ تجارت جهانی رقم خورد
وزیر بازرگانی اتحادیه اروپا، چیچیلیا مالمستروم گفته "روز سیاهی در تاریخ تجارت جهانی رقم خورد" و ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا هم با "کاملا غیرقابل‌قبول" خواندن تصمیم آمریکا گفته اکنون این اتحادیه راهی جز شکایت رسمی علیه آمریکا در سازمان تجارت جهانی ندارد.

اتحادیه اروپا پیش تر هم تهدید کرده بود که در صورت عملی شدن تعرفه های جدید محدوده یورو هم برای ویکسی بربن آمریکا، شلوار جین این کشور و موتور سیکلت هارلی دیویدسن تعرفه وضع خواهد کرد؛ صادراتی که به اقتصاد ایالت‌های کنتاکی و ویسکانسن آسیب خواهد رساند. این دو ایالت به ترتیب میچ مک کانل، رهبر جمهوری خواهان را در سنا و پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان را در کنگره آمریکا دارند.


نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر