جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - March 29 2024
کد خبر: 41768
تاریخ انتشار: 14 فروردين 1397 16:58
عبدالواحد موسوي لاري
اعتماد نوشت: سال ٩٧، از منظر سياسي تداوم سال ٩٦ خواهد بود با اين تفاوت كه در سال جاري انتخاباتي در پيش نيست. كشور در سال ٩٦ با مشكلات و مسائل عديده‌اي رو به رو بود تا جايي كه بسياري از مسائل سياسي در حوزه داخلي، اقتصادي و به ويژه بين‌المللي حل نشد و حل اين مشكلات به سال ٩٧ موكول شد؛ مشكلاتي كه اگر سران قوا شرايط سال ٩٧ را جدي نگرفته و از اتفاقات سال ٩٦ درس نگيرند، حل آنها در سال جاري دشوارتر هم خواهد شد. 

تمركز مسوولان در سال جديد بايد بر مطالبات مردمي باشد. موضوع مطالبات مردم امروز برهمگان به ويژه دلسوزان نظام بيش از پيش روشن شده است و توجه به اين موضوع اراده‌اي همگاني را طلب مي‌كند. مطالبات مردم بخش‌هاي مختلفي را شامل مي‌شود اما بخش معيشتي آن بيش از پيش پررنگ شده است. بخش ديگري كه افكار عمومي خواهان توجه به آن است، كرامت انساني و شخصيت مردم است. در سال جديد بايد از اقداماتي كه سبب آزرده‌خاطر شدن اقليت‌هاي مختلف مي‌شود، روبه‌رو كردن گروه‌هاي سياسي با مشكلات و هر اتفاقي كه فضاي همگرايي جامعه را تخريب مي‌كند، اجتناب كرد. همان طور كه در بالا اشاره شد، يكي از مهم‌ترين مطالبات مردم، مطالبات معيشتي و اقتصادي است. 
واضح است كه مشكلات اقتصادي در يك شب حل نمي‌شود اما دولت، دستگاه‌هاي اجرايي، قضايي و قانونگذاري بايد دورنمايي از اقداماتي كه قصد انجام آن را دارند ارايه كنند تا مردم بدانند حل مشكلات اقتصادي كشور در اولويت است. در حوزه سياست خارجي با روي كار آمدن دولت جديد ايالات متحده شرايط پيچيده‌تر از گذشته شده است. آنچه به ما در اين زمينه مربوط است، دست‌كم نگرفتن تهديد‌هاي خارجي است. اگر بگوييم اين تهديد‌ها طبل تو خالي است اشتباه كرده‌ايم. مشكل‌تراشي و همچنين مانع‌تراشي‌هاي كشور‌هاي بيگانه فضاي دشواري را به كشور تحميل خواهد كرد. هرچند به اين مهم اشراف وجود دارد كه پايه‌هاي نظام جمهوري اسلامي ايران محكم است و با مسائلي از اين دست نخواهد لرزيد اما اين نبايد منجر به اين موضوع شود كه ما اين مشكلات را ناديده بگيريم. از ديگر مشكلاتي كه از سال‌هاي پيش به سال جديد ارث رسيده است، موضوع اختلاف با همسايگان‌مان است كه اين موضوع بايد در سال جديد حل شود.

در مسائل مربوط به سياست داخلي، نوع برخورد‌هاي تقابلي، يك سويه و حرف‌هايي كه در گذشته بوده بايد به همگرايي تبديل شود كه روساي سه قوه مي‌توانند در اين موضوع پيشگام شوند. مقابله با فساد بايد جدي تلقي شود. يكي از جدي‌ترين تهديد‌ها عليه امنيت ملي كشور، موضوع فساد است و شرايط به گونه‌اي رقم خورده است كه اين موضوع به پاشنه آشيل كشور تبديل شده است. در اين زمينه برخوردهايي صورت مي‌گيرد اما اين برخورد‌ها بايد به گونه‌اي باشد كه مردم قانع شوند بنابر اين من متصور هستم اين موضوع نيز بايد در دستوركار سه قوه قرار گيرد.

يكي از موضوعاتي كه در سال ٩٦ مطرح شد گفت‌وگوي ملي بود. جريانات سياسي ريشه‌دار اعم از اصولگرا و اصلاح‌طلبي ديدگاه‌هاي‌شان براي حل مشكلات كشور به يكديگر نزديك شده است اما ظاهرا اينها نيستند كه بايد كنار هم قرار بگيرند بلكه اركان تصميم‌گير نظام هم بايد براي گفت‌وگوي ملي عزم ملي از خود نشان دهند. اينكه چند حزب بايكديگر صحبت كنند، مشكل حل نمي‌شود. اين مشكل بايد در راس قواي سه‌گانه به عنوان يك موضوع جدي تلقي شود. 

دامن زدن به خصومت‌هاي جناحي، گناهي نابخشودني است و همه دستگاه‌ها در اين موضوع بايد با دقت عمل كرده و راه را براي گفت‌وگو و تعامل باز نگه داشته و از ابزار قدرت براي برخورد با يكديگر استفاده نكنند. نتيجه حذف و ترس اين روز‌ها مشخص شده است به همين دليل گفت‌وگوي ملي بايد به عنوان خواسته همگاني مورد توجه قرار گيرد.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر