جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - April 19 2024
کد خبر: 39028
تاریخ انتشار: 16 مرداد 1396 17:53
بررسی گزینه های شهرداری در شهرهای کرج، اصفها، مشهد و شیراز

چالش انتخاب شهردار در کلانشهرها

انتخاب شهردار در شهر مشهد با توجه به اینکه یکی از پایگاه های رای اصولگرایان به حساب می آید و این گروه توانست در انتخابات مجلس و حتی ریاست جمهوری رای بیشتری کسب کند، بحث برانگیز شده است.....
راه امروز: انتخاب شهردار در شهرهای مختلف کشور به یکی از مسائل مهم این روزهای کشور تبدیل شده است. این مسئله در کلانشهر ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. در کلانشهر ها انتخاب شهردار تنها مسئلی فنی و مدیریتی نیست، بلکه مسئله ای سیاسی نیز هست. در شرایطی که در اکثر شهرهای بزرگ لیست امید پیروز انتخابات شوراها شده است به ابعاد سیاسی  انتخاب شهردار افزوده شده است.

به گزارش فرارو، مرتضی الویری رییس منتخبان شورای شهر تهران امروز میزبان گزینه های اصلی شهرداری تهران بود. او برنامه های آن ها را برای بررسی در شورا از نامزدهای شهرداری تهران دریافت کرد.
 
محمد علی نجفی بیشترین شانس را برای بر عهده گرفتن مدیریت شهرداری تهران را دارد. او در آخرین رای گیری در شورای شهر تهران 21 رای کسب کرد. حسین مرعشی شانس دوم است، اما او اعلام کرده است با نجفی رقابت نمی کند. الهه کولایی شانس سوم به حساب می آید با 16 رای و محسن افشانی با 14 رای شانس چهارم است. البته محسن مهرعلیزاده هم به خاطر انگیزه بالایش برای رسیدن به کرسی شهرداری تهران شانس دارد.
 
در کنار تهران کلانشهرهای دیگر نیز محل رقابت سنگین برای رسیدن به کرسی شهرداری است. در  بیشتر شهرهای بزرگ کشور نیز این لیست امید بود که توانست با اقتدار پیروز انتخابات شورای شهر شود. این که قرار است اصلاح طلبان شهردار شهرهای بزرگ کشور را تعیین کنند خود چالشی بزرگ را ایجاد کرده است.
 
این چالش در شهری همچون کرج خود را نشان داده است. با  وجود اینکه لیست امید در انتخابات شورای کرج توانست با قاطعیت پیروز شود اکنون در میان نامزدهای اصلی این لیست یک چهره اصولگرای برای تصدی شهرداری این شهر دیده می شود.

شورای شهر کرج هفت نامزد اصلی تصدی شهرداری را معرفی کرده است که عبارتند از "مصطفی سلیمی، محسن صادقی، علی مقدس‌زاده، علی میرباقری، مسعود نصرتی، اصغرنصیری و علی نوذرپور". قرار گرفتن نام مسعود نصرتی در این لیست چالش برانگیز شده است. او چهره ای اصولگراست.

قرار گرفتن یک چهره اصولگرا در میان نامزدهای شهرداری کرج توسط شورای یک دست اصلاح طلب شگفتی رسانه ها و حتی رییس سنی منتخبان شورای شهر کرج را برانگیخته است.

محمد حسن خلیلی اردکانی در اینباره می گوید: «این موضوع برای ما هم بسیار عجیب بود كه چگونه همكاران ما برای اعلام اسامی چنین شخصی را به شورا معرفی می‌كنند. هر یك از اعضا تا به امروز تنها از طریق بررسی رزومه افراد اولویت‌های پیشنهادی را اعلام كرده‌اند و هیچ مذاكره مستقیمی با هیچ‌یك از این افراد صورت نگرفته است. براساس آنچه با مردم عهد كرده‌ایم، قطعا شهردار آینده اصلاح‌طلب خواهد بود؛ چراكه این عهدی است كه برای تغییر در شهر با مردم بسته‌ایم و بر سر این عهد پایبندیم.»

این مسئله در تهران هم پیش از معرفی نامزدهای اصلی به گوش می رسید، حتی یکی از معاونان قالیباف از سوی یکی از نمایندگان به عنوان گزینه شهرداری معرفی شد که انتقادات زیادی را در پی داشت البته او نتوانست نظر اکثریت اعضای شورای شهر را کسب کند و به لیست نهایی راه نیافت.

حاشیه ها و مسائلی شبیه به این درباره گزینه مطرح شهرداری در شهرهای اصفهان و مشهد هم دیده می شود.

انتخاب شهردار در شهر مشهد با توجه به اینکه یکی از پایگاه های رای اصولگرایان به حساب می آید و این گروه توانست در انتخابات مجلس و حتی ریاست جمهوری رای بیشتری کسب کند، بحث برانگیز شده است. شورای شهر مشهد اصلاح طلب است و با توجه به اینکه اکثر نهادهای حاکم در خراسان رضوی در دست نیروهای اصولگرا برای انتخاب شهردار، گفته می شود شورای اصلاح طلب تحت فشار قرار دارد.

با این وجود به نظر می رسد که شورای منتخب مشهد در برابر فشارها مقاومت کرده است. گزینه های نهایی شورای جدید شهر مشهد همگی گرایش به میانه روها و اصلاح طلبان دارند.

براساس گزارش ها شش نفر نهایی معرفی شده برای شهرداری مشهد عبارتند از: وحید قربانی، حمیدرضا مسعودی، غلامرضا انصاری، قاسم تقی‌زاده خامسی، حسین انصاری و محمدرضا کلایی.

در این بین  وحید قربانی،  حمیدرضا مسعودی و غلامرضا انصاری بیشتری شانس را دارند. هر سه این افراد از فعالان سیاسی اصلاح طلب هستند. قربانی هم اینک  مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری خراسان رضوی است. مسعودی از مدیران نفتی است که اکنون مسئول طرح  توسعه فاز 19 پارس جنوبی است، اما غلامرضا انصاری از اعضای کنونی شورای شهر تهران است. سابقه اصلاح طلبی انصاری بیضش از دیگر نامزدهاست.

با این ترکیب حالا اصولگرایان در مشهد اعضای شورای شهر جدید را متهم می کنند که دست به سیاسی کاری زده اند و تحت فشار تندروهای اصلاح طلب چهره های فنی و کمتر سیاسی را از میان گزینه های شهرداری حذف کرده اند.

شاید شهرداری مشهد سیاسی ترین شهرداری پس از تهران باشد. شهردار کنونی مشهد صولت مرتضوی از فعالان مشهور اصولگراست. او در انتخابات از حامیان مهم ابراهیم رئیسی به حساب می آمد.  روز 14 مرداد ماه شایعه استعفای مرتضوی منتشر شد که تکذیب گردید.

انتخاب شهردار برای شهر اصفهان هم کار ساده‌ای نیست. اعضای شورای شهر این کلانشهر هم مدتی است درگیر بررسی گزینه‌های شهرداری هستند. در آخرین تحول لیستی 15 نفره از گزینه های شهرداری اصفهان منتشر شده است. در ادامه شورای شهر اصفهان پس از بررسی این لیست 7 نفر را از میان آن ها انتخاب می کند و در نهایت از میان هفت نفر شهدار برگزیده می شود.

لیست اعلامی منتخبان شورای شهر اصفهان عبارت است از: 1-سید مهدی ابطحی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشیار، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان 2- مهدی جمالی نژاد شهردار فعلی اصفهان(از سال 94 تاکنون)، معاون عمرانی استانداری اصفهان 3- علی جوادی شهردار اسبق اصفهان، معاون توسعه منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی 4- سید محمود حسینی استاندار اسبق اصفهان در دولت اصلاحات، استاندار اسبق سیستان و بلوچستان در دولت اصلاحات 5-پیروز حناچی معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، دانشیار، عضو هیات علمی دانشکده معماری دانشگاه تهران 6- سید ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، نماینده اسبق نائین در مجلس شورای اسلامی 7- محمدحسین سجاد مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان از سال 1375 تاکنون، 8- سید رضا عقدایی معاون سیاسی و امنیتی استانداری اصفهان، مدیر اسبق منطقه 5 شهرداری اصفهان 9-علی عموشاهی معاون اسبق عمران شهری شهرداری اصفهان، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان 10- مهدی فاتحی رئیس شورای راهبردی شهرهای جدید کشور، شهردار بهارستان 11- محمود فتاح الجنان مشاور وزیر و مدیرکل امور استان های وزارت جهاد کشاورزی، معاون اسبق خدمات شهری شهرداری اصفهان 12- سیده فاطمه مقیمی کارآفرین ایرانی و مدیرعامل شرکت حمل و نقل بین الملل سدید بلر، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی تهران 13-حجت الله میرزایی معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی 14- سید محمود میریان عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید، مدیرکل اسبق سازمان مسکن و شهرسازی استان هرمزگان 15- قدرت الله نوروزی عضو هیات علمی و مدیر گروه حقوق دانشگاه اصفهان، فرماندار اصفهان در دولت اصلاحات

در این لیست  نیز حضور اصلاح طلبان بسیار پر رنگ است با این وجود احتمال انتصاب چهره غیر اصلاح طلب بسیار جدی است. برخی گمانه زنی ها حاکی از آن است که ممکن است مهدی جمالی نژاد شهردار فعلی در سمت خود ابقا شود. او ظاهرا چهره ای سیاسی نیست اما برخی معتقدند او به لحاظ سیاسی اصولگراست. جمالی نژاد مدیری پرکار و فعال به حساب می آید. باید دید شورای شهر اصفهان معیار سیاسی را در انتخاب نهایی خود چه انداز لحاظ می کند.

در شهر شیراز نیز شورای منتخب شهر رایزنی ها و بحث ها برای انتخاب شهردار را آغاز کرده است. در آخرین تحول منتخبان شورای شهر شیراز لیستی 10 نفره از نامزدهای شهرداری را معرفی کرده اند.
 
در این لیست به ترتیب حروف الفبا: "حیدر اسكندرپور، محمدرضا حسنپور، عنایت‌الله رحیمی، سیروس سلیمی‌پور، نادر طیبی، سید عظیم عظیمی‌فر، علی‌رضا قائدیان، عبدالحمید معافیان، سید احمد موسوی و غلامرضا نامورچی" به عنوان 10 گزینه مورد تائید اعضای منتخب شورای پنجم شهر شیراز قرار گرفتند.

در گام بعدی بررسی قرار است 5 نفر از این لیست 10 نفره انتخاب شوند و ریز برنامه های خود را ارائه و از آن دفاع کنند. در گام آخر قرار است شهردار شیراز انتخاب شود. تا این لحظه در انتخاب شهردار شیراز مانند دیگر کلانشهر ها مسائل سیاسی در کانون توجه هات قرار داشته است. یکی از نگرانی های عنوان شده در رسانه های محلی شیراز این است که به جای چهره ای متخصص چهره ای سیاسی برای این پست مهم انتخاب شود. 
منبع: فرارو
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر